"Лівела" відвоювала право на безакцизне ввезення пального

Четвер, 21 квітня 2011, 12:07

Вищий адміністративний суд відмовив Державній податковій службі в перегляді Верховним Судом рішення ВАС від 22 грудня 2010 року, яким було закрито провадження в справі про законність ввезення компанією "Лівела" нафти й нафтопродуктів без сплати акцизу й ПДВ. 

Про це "Українським новинам" повідомило поінформоване джерело.З його слів, зазначене рішення суд прийняв наприкінці березня. 

Оскільки рішення Вищого адмінсуду не підлягають оскарженню, компанія "Лівела" зберегла за собою право на безакцизне ввезення нафти, нафтопродуктів і інших товарів. "Лівела" возила нафтопродукти в Україну з липня по грудень 2010 року. 

У вересні-жовтні 2010 частка завезених цією компанією в Україну нафтопродуктів сягала 50% від загального обсягу імпорту. З грудня 2010 року компанія припинила безподатковий імпорт. 

"Лівелі" було дозволено ввезення в Україну товарів без сплати податків на підставі закону "Про іноземні інвестиції" від 1992 року рішенням Автозаводського районного суду Кременчука 19 січня 2004 року - роз'ясненим постановами цього ж суду від 23 січня 2004 і 10 серпня 2007. 

Постановою Харківського апеляційного адміністративного суду від 17 лютого 2010 року зазначене рішення суду за позовом Митниці й Податкової було скасовано. 

Постановою Вищого адміністративного суду України від 14 квітня 2010 року постанову Харківського апеляційного адміністративного суду від 17 лютого 2010 року скасовано, а справу спрямовано в суд апеляційної інстанції на новий розгляд. 

Постановою Харківського апеляційного адміністративного суду від 31 травня 2010 року апеляційне провадження в справі закрито, оскільки Митниця й Податкова відмовилися від своїх позовних вимог. 

Вищий адміністративний суд 22 грудня 2010 року залишив чинним рішення Харківського апеляційного суду.

Як повідомлялося, раніше Антимонопольний комітет заявив, що через ввезення нафтопродуктів без сплати акцизів і ПДВ компанією "Лівела" державний бюджет в 2010 році втратив близько 3 мільярдів гривень. 

АМКУ наприкінці 2010 почав розслідування ситуації з безподатковим ввезенням нафти й нафтопродуктів в Україну. Розслідування поки не завершено.

"Економічна правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News