Ющенко: Янукович сьогодні би Харківські угоди не підписав

Четвер, 21 квітня 2011, 21:42

Газові угоди, підписані в 2009 році, і Харківські угоди потрібно денонсувати, бо вони не відповідають національним інтересам.

Про це заявив екс-президент Віктор Ющенко в ефірі 5 каналу.

"Це благородна справа провести денонсацію газової угоди і Харківських угод, бо вони не відповідають національним інтересам", - сказав він.

"Мені здається, що якби зараз перед Януковичем, вірніше перед владою стояло питання підписувати, чи не підписувати Харківські угоди, сьогодні б ці угоди не були підписані", - зазначає політик.

"Цим кроком, через начебто намір здешевити російський газ, залишивши російську базу, ми не тільки відмовились від власної безпекової політики, ми не відкрили собі завтрашній день щодо інтегрування України в європейську колективну безпекову політику", - уточнив Ющенко.

"Ми собі закрили майбутнє. Ми перевели його в гроші. А насправді запитайте будь-якого політика, яка орендна плата за гектар землі? Та ніяка", - додав екс-президент.

"Ми платимо найдорожчу ціну за газ, яка економічно необґрунтована, яка є корупційна. Ми віддали національні території... Але саме головне, ми програли стратегічну для нації політику", - заявив Ющенко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування