Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" вже хочуть саджати генпрокурора?

П'ятниця, 22 квітня 2011, 00:04

Президент Віктор Янукович доручив розробити реформу органів прокуратури і проект нового Кримінально-процесуального кодексу.

Про це повідомив депутат від Партії регіонів, глава комісії зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права Сергій Головатий в ефірі телеканалу ТВі.

Він повідомив, що розробкою проекту закону і напрацюваннями реформ займається очолювана ним комісія.

"Прокуратура має бути приведена бодай до нашої Конституції, тому що вона і досі не приведена у відповідність до положень Конституції 1996 року", - зазначив депутат.

"Прокуратура не повинна мати повноваження загального нагляду, вона не повинна вести слідство, тому що слідство працює саме на себе. Слідчий прокуратури підпорядкований прокурору, прокурор подає державне обвинувачення в суд, тут є конфлікт інтересів", - розповів Головатий. 

Він уточнив, що прокуратура побудована за системою військової організації.

"Коли генпрокурору підпорядковуються всі інші прокурори. Європейський стандарт - кожний прокурор, це як суддя - він незалежний, він не може бути підпорядкований вищому прокурору. Сьогодні не можна порушити справу проти генпрокурора. Який нижчий прокурор може собі дозволити порушити, якщо навіть генпрокурор когось збив? Ніхто не порушить, тому що він підлеглий", - розповів депутат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування