Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грищенко: Переговорів про вступ до Митного союзу немає

П'ятниця, 22 квітня 2011, 10:25

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко заявляє, що переговорів про вступ України до Митного союзу з Росією, Казахстаном і Білоруссю немає.

Про це він заявив в п'ятницю у Верховній раді під час години уряду.

"Формула 3+1 означає, що Україна має намір взаємодіяти з Митним союзом поза рамками формального членства в Митному союзі", - заявив він.

"Ми не перебуваємо в переговорному процесі з Митним союзом як таким", - зазначив Грищенко.

Він також зазначив, що "жодних умов щодо вступу України до Митного союзу не висувалося, крім бажання бачити Україну в ньому".

Він також додав, що наразі угоди про зону вільної торгівлі існують з кожною окремою державою – членом митного союзу. "Україні важливо, щоб умови торгівлі з цими країнами не погіршились з заснуванням Митного союзу", - сказав він.

"Ми ведемо професійний діалог з державами членами союзу, щоб захистити наші національні інтереси і інтереси наших товаровиробників", - зазначив Грищенко.

Він підкреслив, що Україна готова розпочати переговори по створенню зони вільної торгівлі з країнами Митного союзу.

"З метою врегулювання всіх можливих проблем українська сторона готова до опрацювання питання щодо укладення угоди про Зону вільної торгівлі між Україною та Митним союзом, яка передбачає обопільне скасування або поступове зменшення митних тарифів", - зазначив він.

Грищенко також наголосив, що переговорна позиція України з трьома державами, що входять до Митного союзу, "повністю кореспондується з нашою переговорною позицією з ЄС щодо укладення Угоди про асоціацію".

Грищенко також підкреслив, що пріоритетним напрямком України і далі залишається євроінтеграція.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: