Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грищенко обіцяє вимагати від Молдови землю

П'ятниця, 22 квітня 2011, 12:05

Україна наполягає на поверненні Молдовою Україні ділянки поряд із автомагістраллю Одеса-Рені.

Про це заявив Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко у Верховній раді під час години уряду.

"Наша позиція є чіткою. Зобов'язання Молдови, яке вони мали виконати багато років тому – 10 чи 12. І будь-які зволікання, будь-які аргументи сьогодні українською стороною не сприймаються", - заявив Грищенко.

"Ми виходимо з того, що зразу після проведення виборів в Молдові, ми маємо провести дуже поглиблену дискусію на міжурядовому рівні, скажімо на рівні міністрів закордонних справ, для визначення всього комплексу наших взаємовідносин. Зрозуміло, що це питання буде поставлено в контексті наших майбутніх стосунків", - додав він.

Грищенко також зазначив, що це є "природнім першим кроком, щоб можна було перейти до обговорення можливостей в торговельно-економічній сфері і в інших сферах".

Як відомо, згідно з угодою про кордон від 1999 року Молдова передала Україні в користування ділянку автомагістралі Одеса-Ренi завдовжки 7,7 км. Але прилегла до дороги територія в районі села Паланка залишалася у власності Молдови.

Після зміни влади в Молдові у 2009 році Україна вимагала передати їй у власність територію площею майже 1 тис. га, мотивувавши це передачею Молдові у власність 450 м берегової лінiї на Дунаї у 2002 році, завдяки чому та отримала можливість побудувати морський порт Джурджулешти.

Як відомо, місцеві вибори в Молдові мають відбутися 5 червня 2011 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: