Білорусь не вірить, що до неї їхали правозахисники

П'ятниця, 22 квітня 2011, 19:18

Державний прикордонний комітет Білорусі сумнівається в приналежності до правозахисників громадян України, яким було відмовлено у в'їзді на територію країни.

Про це сказав прес-секретар Держприкордонкомітету Білорусі Олександр Тищенко, повідомляють "Українські новини".

За його словами, у не допущених до Білорусі правозахисників були відсутні відповідні документи.

Зокрема, серед таких осіб він назвав активіста всеукраїнської молодіжної громадської організації "Фундація регіональних ініціатив" Максима Кицюка.

"Люди, які називають себе правозахисниками, - так кожен, якого не пускають, може назвати себе правозахисником. Той же самий Кицюк взагалі говорив, що у нього мама у Верховній Раді. Тому тут всім погано буде, якось не правозахисно", - сказав він.

За його словами, недопущення в Білорусь 3 людей (Кицюка, заступника глави "Фонду регіональних ініціатив" Михайла Каменєва, а також правозахисниці Марини Цапок) не є проблемою.

"Та немає в нас проблем з в'їздом громадян України і Росії до Білорусі. Поцікавтеся, скільки громадян Білорусі не пускають за кордон. Я вважаю, в даному випадку тема надумана", - сказав він.

За словами Тищенка, те, що не всіх приїжджих пропускають через кордон, є нормальною практикою в Польщі, Литві, Білорусі, Росії, Латвії та України.

"Практика непропуску громадян інших держав на територію тієї ж самої Білорусі чи Україні - вона існує, але крім них ніхто цього не політизує, а це все з області самопіару, я б сказав не самого світлого", - сказав він.

За словами Тищенка, дана тема піднімається лише через бажання не пропущених через кордон людей привернути до себе увагу.

"Це тактика поведінки даної групи - підняти ажіотаж, я знаю. У них елементарно проста практика - приїхали, нарвалися і потім віялом розпустили прес-реліз", - сказав Тищенко.

При цьому він порадив їм очікувати офіційну відповідь з Міністерства закордонних справ або правоохоронних органів Білорусі щодо причин недопуску в цю країну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...