Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-директора президентської резиденції оштрафували на 5 тисяч за махінації

П'ятниця, 22 квітня 2011, 20:41

Екс-гендиректор державної резиденції "Синьогора" в Карпатах оштрафований на 5 тисяч гривень за нецільове використання коштів.

Відповідне рішення прийняв Богордчанскій суд Івано-Франківської області, повідомляє "Дело".

Дане стягнення колишній топ-менеджер отримав за нецільове використання коштів - він витратив 1,1 мільйона гривень на будівництво сауни в президентській резиденції, в той час як повинен був пустити ці кошти на реконструкцію та добудову лікувального корпусу.

1,18 мільйонів гривень на "реконструкцію з добудовою оздоровчо-лікувального корпусу" були виділені ще у 2008 році відповідно до плану реконструкції та капітального ремонту об'єктів "Резиденції Синьогора", узгодженого Державним управлінням справами.

Однак, "генеральний директор "Резиденції Синьогора", як розпорядник бюджетних коштів, протягом квітня-грудня 2008 року використовував їх всупереч цільовому призначенню на капітальне будівництво, а саме на спорудження окремо від лікувально-оздоровчого корпусу приміщення сауни", - йдеться в судових матеріалах.

У жовтні екс-директор президентської резиденції "Синьогора" визнав свою провину у зловживаннях з бюджетними коштами.

Як відомо, резиденція "Синьогора" була створена для екс-президента Леоніда Кучми у 2001 році на базі відомчого санаторію.
 
В кінці минулого року колишній президент Віктор Ющенко передав 10 800 гектарів земель держвласності від "Синьогори" національному парку, який глава держави розпорядився створити на території Богородчанського району Івано-Франківської області.

Кабмін та Держуправління справами повинні були до середини 2010 року виконати доручення президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...