Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Крим хоче свій комітет і свого керівника у Верховній Раді

Субота, 23 квітня 2011, 13:39

Парламент Криму просить Верховну Раду призначити керівником комітету з питань півострова, який планується створити, екс-спікера парламенту автономії Бориса Дейча.

Про це говориться у зверненні президії кримського парламенту до спікера ВР Володимира Литвина й депутатів.

"Президія ВР Криму просить про обрання головою даного Комітету депутата Дейча Бориса Давидовича - Голови Верховної Ради Криму четвертого скликання", - говориться у зверненні.

Як відомо, ще 16 червня 2010 року кримські депутати запропонували ВР створити комітет з питань АРК.

У серпні 2010 року в ході наради з питань розвитку Криму, який провів у Сімферополі президент Віктор Янукович, голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що глава держави підтримав ідею створення у Верховній Раді комітету зі справ АР Крим.

У лютому 2011 року спікер кримського парламенту Володимир Константинов заявив за підсумками зустрічі з Литвином, що протягом двох місяців у Верховній Раді України буде сформований і почне роботу парламентський комітет зі справам Автономної Республіки Крим.

Він зазначив, що у випадку створення такого комітету Верховна Рада Криму зможе направляти свої зауваження до законопроектів, які стосуються Криму. Також кримський парламент зможе ініціювати прийняття законів, що стосується автономії.

Разом з тим, він вважає логічним продовженням створення парламентського комітету у справах АР Криму у Верховній Раді надання Верховній Раді автономії права законодавчої ініціативи.

Украънська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування