Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура відсудила ще 80 київських гектарів

Вівторок, 26 квітня 2011, 12:40

Генпрокуратура повернула у власність Києва 86 гектарів переданих кооперативу "Житлобуд" у Голосіївському районі столиці.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Землю було передано скандальним рішенням Київської міської ради від 1 жовтня 2007 року.

При цьому засновниками кооперативу були лише чотири фізичні особи, які не потребували поліпшення житлових умов. У подальшому зазначений кооператив передав земельну ділянку, яка була надана йому у приватну власність, до статутного фонду інших товариств, зазначають у ГПУ.

З огляду на порушення чинного законодавства, допущені при наданні земельної ділянки і створенні вказаного кооперативу, Генеральною прокуратурою України до господарського суду столиці пред'явлено позов, який 22 квітня 2011 року судом задоволено.

Визнано недійсними зазначене рішення Київської міської ради, державні акти на землю та визнано відсутність у вказаного кооперативу та подальших набувачів права власності на цю земельну ділянку.

Наразі скасовано незаконні рішення Київської міської ради про передачу обслуговуючим кооперативам понад 1040 га земель природно-заповідного та історико-культурного призначення вартістю понад 1,4 млрд. грн.

Українська правда. Київ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування