Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Єврокомісії обізвали Лукашенка "звичайним громадянином"

Вівторок, 26 квітня 2011, 20:10

Європейська Комiсiя не має намiру коментувати заяву бiлоруського президента Олександра Лукашенка на адресу президента Жозе Мануеля Баррозу.

"Ми не визнаємо його демократично обраним президентом Республiки Бiлорусь. У ЄК немає практики коментувати заяви звичайних громадян", - сказало у вiвторок у Брюсселi джерело в Європейськiй Комiсiї.

Крiм того, спiврозмовник заявив, що iнформацiя про нiбито умову, висунуту Баррозу брати участь у Чорнобильському самiтi лише в разi вiдсутностi Лукашенка, не вiдповiдає дiйсностi.

"Така умова нiколи не висувалося. Незрозумiло, кому вигiдно поширювати неправдиву iнформацiю", - висловив подив спiврозмовник.

Офiцiйний представник Єврокомісії Олiв'є Баллi пiдтвердив агентству позицiю Єврокомiсiї не коментувати заяву Лукашенка.

Як відомо, Лукашенко у вiвторок заявив про марнiсть спроб iз боку Євросоюзу упровадити економiчнi санкцiї проти Бiлорусi й розкритикував iнiцiаторiв таких заходiв.

"Просто негiдники. Тому я не хочу говорити про всiляких Баррозу, iнших "козлiв", "бикiв" та iнших... Ми для них (заходу) - конкуренти. Ми - iдеологiчнi противники. Ми - люди, якi проповiдують iнший спосiб життя... Ми для них небезпечнi. I рiч не в якiйсь диктатурi та демократiї... Нам не потрiбна така їхня демократiя", - наголосив бiлоруський президент.
   
Iнтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування