Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Раді може з'явитися група колишнього прес-секретаря Ющенка

Вівторок, 26 квітня 2011, 20:40

У Верховній Раді йде збір підписів для оформлення нової парламентської групи.

Станом на останній робочий день перед Великоднем було зібрано 12 підписів про створення групи при необхідних 15-ти, повідомляють джерела "Української правди".

До групи мають увійти депутати Олександр Третьяков (в кулуарах об'єднання вже назвали "група Третьякова") та Ірина Геращенко, яка завжди була до нього близькою, а також колишній бізнес-партнер Третьякова Едуард Зейналов.

Також до групи записалися Анатолій Гриценко і Микола Катеринчук - разом з Третьяковим вони розраховують створити нову об'єднану партію.

Свої автографи про входження до "групи Третьякова" поставили самообронці Юрій Гримчак і Володимир Ар'єв, рухівці Борис Тарасюк, Олександр Чорноволенко і В’ячеслав Коваль, позапартійний Мустафа Джемільов, а останній, 12-ий наразі підпис належить колишньому БЮТівцю Святославу Олійнику.

Робочий варіант офіційної назви проекту - група "Європейські демократи".

Очікується, що її керівником буде оголошено колишню прес-секретаря Ющенка Ірину Геращенко.

Об'єднавшись у групу, депутати отримають права фракції - вони зможуть делегувати свого представника на погоджувальну раду і брати участь в обговоренні порядку денного сесії.

Також вони зможуть виступати з трибуни з будь-якого приводу та ініціювати перерву в засіданні парламенту. За певних умов, дивлячись, як буде прописано закон про вибори до наступної Верховної Ради, вони зможуть делегувати своїх людей до виборчих комісій.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...