Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українського журналіста не пустили в Москву писати про Чорнобиль

Вівторок, 26 квітня 2011, 21:44

Журналіста, учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Миколу Хрієнка не впустили на територію Росії.

Про це повідомляє газета "День", підготовкою матеріалу для якої займався журналіст.

"24 квітня я відбув до Москви поїздом №142 "Київ-Москва". О 21.00 за київським часом на російській залізничній станції Суземка після прикордонного контролю троє людей у формі, які представилися представниками прикордонної служби, повідомили, що я мушу зійти з поїзда і пройти з ними", - розповів Хрієнко.

"На мою вимогу дати пояснення таким діям, російські прикордонники відповіли, що мені заборонено в'їзд на територію Російської Федерації, мої паспортні дані внесені до списку нев'їзних", - додав він.

Після проведення протокольного допиту Хрієнка депортували до України.

Коментуючи інцидент, директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Олег Волошин повідомив, що МЗС вручив представнику посольства Росії в Україні ноту, якою просить надати роз'яснення інциденту.

"При цьому українське зовнішньополітичне відомство виходить з того, що свобода пересування громадян України та Росії через українсько-російський кордон у тому числі журналістів є невід'ємною і важливою складовою українсько-російських партнерських відносин", - зазначив речник МЗС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування