Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Молодіжка Регіонів" заважатиме пікетувати річницю "Харківських угод"

Вівторок, 26 квітня 2011, 22:50

Активісти мережі громадської дії "Опір" заявляють, що представники влади перешкоджають їм у проведенні акції протесту 27 квітня під адміністрацією президента.

Із джерел в Київській міськдержадміністрації стало відомо, що Партія регіонів та її "молодіжка" проводять заходи в Маріїнському парку, навколо Верховної Ради та біля адміністрації президента, йдеться в заяві мережі.

"Опір" подав заявку на проведення акції протесту ще 1 квітня і проведе її в рамках закону", - заявив член оргкомітету мережі Андрій Левус.

На його думку, дії влади та Партії регіонів - провокація, яка суперечать базовим поняттям демократії і свободи волевиявлення.

"Наша акція відбудеться, незважаючи на всі перепони. У разі непередбачуваних та конфліктних моментів, відповідальність за це нестиме влада, яка штовхає Україну у вир громадянського протистояння і провокує людей до народної революції", - заявив Левус.

Поряд з тим, за словами "опорівців", на активістів, які прямують до Києва з різних областей для участі в заходах роковин підписання “Харківських угод", чиниться тиск.

Зокрема, представники  влади усіляко намагаються перешкодити у приїзді членів громадської ініціативи до Києва: з невідомих причин "Опору" відмовляють перевізники та працівники залізниці.

Також, як повідомили активісти, дві фірми раптово відмовили в звуковому забезпеченні заходу, натякаючи на те, що вони не хочуть мати "проблем" з владою.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування