Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Яценюка кажуть, що міліція залякує їхніх активістів

Середа, 27 квітня 2011, 08:58

Партія "Фронт змін" заявляє, що міліція погрожує учасникам організованого нею в Севастополі мітингу "Чорноморський флот стоїть. Де дешевий газ?".

Як повідомляє прес-служба партії, мітинг заплановано на 27 квітня, а 26 квітня до офісу херсонського "Фронту змін" приходив співробітник міліції "у цивільному".

"Він розпитував присутнього в офісі партійця про завтрашній мітинг у Севастополі й натякав, що активістам "Фронту змін" не варто брати участі в цьому заході. Після чого залишив документ під назвою "Застережний припис особі, яка має намір участі в масових заходах", - сказано в повідомленні.

Цей документ попереджає про можливе притягнення до кримінальної відповідальності в разі участі в масових заходах із порушенням чинного законодавства чи блокуванням транспортних комунікацій.

 

У "Фронті змін" вважають "такі дії представників правоохоронних органів спробами влади руками представників силових структур порушити право громадян на мирні зібрання, гарантоване Конституцією України".

"Такими діями влада доводить, що боїться своїх громадян. Замість того щоб працювати над покращенням життя людей вже сьогодні, влада намагається заборонити людям вільно висловити своє невдоволення її діями", - заявляють у партії.

"Фронт змін" застерігає владу від можливих провокацій на мітингу в Севастополі та закликає "не перешкоджати людям висловити свою думку шляхом мирного зібрання".

27 квітня, об 11.00 на площі Нахімова в Севастополі відбудеться мітинг до річниці "харківських угод", якими продовжено термін можливого перебування Чорноморського флоту Росії у Криму на 25 років із можливістю пролонгації угоди ще на 5 років..

"Фронт змін" наголошує, що у встановленому законом порядку подав заявку на проведення цього мітингу. 

"Севастополь, де базується Чорноморський російський флот, отримав найбільше обіцянок в разі підписання українсько-російських угод у Харкові в квітні минулого року. Проте нічого не отримав: українська влада просто подарувала на 25 років Росії 18 тисяч гектарів дорогоцінної кримської землі, і Російська Федерація за це нічим не віддячила", - аргументує партія.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: