Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутата Тігіпка звинувачують у рейдерстві

Середа, 27 квітня 2011, 11:15

Податкова міліція затримала депутата Донецької облради, главу облорганізації "Сильної України" Владислава Дрегера.

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на свої джерела.

Депутат звинувачується у рейдерському захопленні одного з колективних підприємств Харцизька Донецької області у 2006 році. Сума завданих збитків оцінюється в 33 мільйони гривень, йдеться у публікації.

За даними співрозмовника видання, мова йде про перепродаж Зуєвського енергомеханічного заводу, який на той час був перетворений з КП в акціонерне товариство.

"Пізніше екс-керівник заводу Степан Портнов написав явку з повинною, де зізнався у тому, що у співпраці з кількома бізнесменами (серед яких був і Дрегер) "вкрав завод у трудового колективу", - йдеться у публікації.

На даний момент Дрегер, за версією журналу "Фокус", входить до числа найбагатших людей Донецької області. Його статок оцінюється у 70 мільйонів доларів.

Основною сферою бізнес-інтересів депутата є внутрішньообласні пасажирські автоперевезення, пише газета.

Також, за інформацією видання, він володіє контрольним пакетом акцій Красноармійського машинобудівного заводу.

"У листопаді 2008 року 9 підприємств Донецької області оголосили себе "жертвами рейдерської групи Владислава Дрегера" і поширили з цього приводу спільну заяву", - йдеться у публікації.

У грудні 2008 року на Дрегера було скоєно замах - в сміттєвому контейнері біля його будинку вибухнула граната Ф-1. Сам бізнесмен не постраждав, але його водій отримав поранення.

За підсумками місцевих виборів 2010 року він пройшов до Донецької облради за списками партії віце-прем'єра Сергія Тігіпка "Сильна Україна".

Кримінальну справу стосовно Дрегера порушено за частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу ("Шахрайство в особливо великих розмірах"). Санкція цієї статті передбачає від п'яти до дванадцяти років позбавлення волі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування