СІМ'Я ЯНУКОВИЧА І ЮРА ЄНАКІЇВСЬКИЙ ОТРИМАЛИ ВІД ДЕРЖАВИ 2 МІЛЬЯРДИ?

Середа, 27 квітня 2011, 11:26

Асоціація "Донбаський розрахунково-фінансовий центр" виграла тендери держпідприємства "Вугілля України" на загальну суму 949 мільйонів гривень.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Угоду на придбання вугілля у приватної компанії за результатами тендеру укладено 19 квітня. Обсяг партії не вказано.

"Серед співвласників асоціації є ТОВ "СПС-груп", засноване Олександром Юрченком. Він відомий як співзасновник фірми, що володіє кінотеатром "Зоряний", де кілька років базувався штаб Партії регіонів", - йдеться у публікації.

"Також Юрченко є співзасновником ТОВ "Дім мисливця", ТОВ "Дом лесника", благодійного фонду "Відродження України", які приймали участь у відводі земельних ділянок під резиденцію Віктора Януковича "Межигір’я", - йдеться у публікації.

За інформацією видання, до створення асоціації також причетний Михайло Добнєв, який є співзасновником ТОВ "Веспром" – "фірми, на яку, за даними ЗМІ, було оформлено яхту (нині її продано) старшого сина Януковича Олександра "Центуріон".

"Другим співзасновником "Веспрому" є Олександр Колесник, відомий як "технічний" засновник фірм Олександра Януковича", - зазначається у публікації.

"Наприклад, ТОВ "Українсько-інвестиційний союз", що будує яхт-клуб, рекреаційний комплекс та реставрує історичні будинки на набережній в Балаклаві. В останній фірмі у Колесника доля 40 гривень, у Олександра Януковича – 4 мільйони", - пише видання.

Крім того, переможцем кількох тендерів на загальну суму 949 мільйонів гривень держпідприємства "Вугілля України" було визнано ПАТ "Луганська вугільна компанія".

"Приватна компанія поставить держпідприємству вугілля на таку ж суму, як і близька до сім’ї Януковича асоціація", - зазначає видання.

Як йдеться у публікації, 100% акцій ПАТ "Луганська вугільна компанія" належить ВАТ "Закритий недиверсифiкований венчурний КIФ "Новi технологiї".

"Фонд є однією з ключових компаній в вугільній групі народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенко, також відомого як "Юра Єнакієвський". Директором фонду є Іван Аврамов, відомий як молодший партнер Юри Єнакієвського по вугільному бізнесу", - наголошує видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...