Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Герої України просять чесно засудити Тимошенко

Середа, 27 квітня 2011, 21:33

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко повинна понести справедливе покарання за газовий контракт, підписаний у Москві в 2009 році.

Про це йде мова в листі Героїв України, підписаному Степаном Хмарою, Миколою Янковським, Георгієм Скударом, Валентином Ландиком, Тамарою Прошкуратовою, Сергієм Тулубом і Тетяною Засухою, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Юліна формула", як у народі охрестили московський газовий контракт, фактично означає вибухівку, підкладену під всю промисловість України", - заявили підписанти.

"Без рішення Кабінету міністрів, наперекір всім директивам, які дала їй держава, Тимошенко взимку 2009 року пішла на колосальну поступку Москві. Вона погодилася на базову ціну на газ в 450 доларів за тисячу кубометрів. Що це означає, знає кожен, оскільки від ціни на газ залежить ціна на все - на комунальні послуги, на вартість продукції, на хліб і на все, що до хліба", - йдеться в листі.

"Тимошенко не мала права одноосібно приймати в Москві таке рішення... Тимошенко мала план. І базова ціна в 450 доларів за тисячу кубометрів - це частина того плану", - заявили Герої Україні.

"Тимошенко розуміла: така висока ціна на газ доведе до банкрутства українські підприємства. І тоді відбудеться новий переділ країни. Не без того, що Тимошенко намагалася втекти від кримінальної відповідальності, яка висіла над нею в Росії", - підкреслюється в листі.

"Щоб кожен, хто приходить до влади, виніс з цієї історії хороший урок - Україною, її добром, її інтересами чиновник навіть найвищого рівня не може розпоряджатися як своєю приватною власністю. Тому ми вимагаємо суду над Тимошенко. Чесного, справедливого і відкритого", - заявили Герої України.

"Нехай Україна і світ побачать справжнє обличчя Тимошенко і самі собі дадуть відповідь на питання, що вона принесла державі і людям, прикриваючись красивими словами і солодкої брехнею", - підкреслюють автори листа.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування