Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рішення суду в США може принести тільки "теоретичну" користь?

Четвер, 28 квітня 2011, 10:13

Теоретично позитивне рішення американського суду за позовом Юлії Тимошенко до "РосУкрЕнерго" може призвести до перегляду схеми повернення газу РУЕ.

Про це сказало високопоставлене джерело в Міністерстві енергетики й вугільної промисловості газеті "Комерсант-Україна", коментуючи позов Тимошенко до федерального суду у Нью-Йорку проти компанії Дмитра Фірташа.

"Але для того щоб цього домогтися практично, Юлії Тимошенко потрібно спочатку повернутися у владу й дати керівництву "Нафтогазу" відповідне розпорядження повернути паливо", - вважає співрозмовник газети в Міненерго.

"Насправді ніякої змови між компаніями не було", - каже він.

Як відомо, Тимошенко звинувачує Фірташа у змові з метою маніпулювання рішенням Арбітражного суду Стокгольма, що призвело до "пограбування" запасів природного газу України.

Народний депутат від партії регіонів Валерій Бондик же вважає: "Американське правосуддя не має ніякого стосунку до наших проблем. Можливо, десь, якось, виграш буде сприйнятий. Але Юлії Володимирівні варто шукати правосуддя в Україні".

А його колега по комітету з питань правосуддя, позафракційний Святослав Олійник вважає: "Якщо предмет позову пов'язаний із предметом розслідування порушеної у відношенні неї кримінальної справи (Тимошенко обвинувачують у перевищенні влади й зловживанні службовими повноваженнями під час підписання контрактів на поставки російського газу в 2009 році), то всі обставини, які будуть установлені в іншій юрисдикції, прямо чи непрямо будуть впливати на юридичні процеси в Україні".

На думку Олійника, оскільки рішення американських судів виконуються в багатьох країнах, навіть якщо рішення за позовом Тимошенко не буде прийняте до уваги органами юстиції в Україні, воно буде сприйняте за кордоном.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування