Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колишнього мера посадили майже на три роки

Четвер, 28 квітня 2011, 11:14

Суд засудив колишнього мера Немирова Вінницької області Віктора Качура до 2 років 10 місяців позбавлення волі.

Як повідомляють Українські новини з посиланням на представника прокуратури Вінницької області, таке рішення виніс Староміський районний суд Вінниці.

За його словами, суд визнав Качура винним у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу, при проведенні в 2008-2009 роках ремонту низки комунальних дитячих садів Немирова за рахунок коштів міськбюджету на суму близько 260 тисяч гривень.

Зокрема, Качур визнаний винним у тому, що підписував акти виконаних робіт з ремонту задовго до їх завершення, а також допускав порушення передбаченої законодавством процедури вибору підрядника ремонтних робіт у дитсадках.

Як відомо, раніше суд направив на додаткове розслідування в прокуратуру Вінницької області кримінальну справу стосовно Качура, підозрюваного у хабарництві.

24 червня 2010 співробітники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУ МВС у Вінницькій області затримали Качура за підозрою в отриманні 1,85 мільйона гривень хабара. Суд заарештував його.

У серпні 2010 року Ленінський райсуд Вінниці звільнив Качура на підписку про невиїзд, після чого він не з'явився за місцем проживання, і був оголошений в розшук.

Пізніше апеляційний суд Вінницької області скасував рішення Ленінського райсуду Вінниці про звільнення мера з-під варти, а 20 вересня 2010 року співробітники Служби безпеки України затримали розшукуваного Інтерполом Качура.

У вересні 2010 року стосовно Качура прокуратура Вінницької області порушила ще одну кримінальну справу за ст. 367 ч. 2 (службова недбалість), а також відновила закриту у 2005 році кримінальну справу за ст. 189 ч. 3 (здирництво).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування