Янукович пообіцяв помирити Азербайджан і Вірменію

Четвер, 28 квітня 2011, 12:43

Україна має намір сприяти розв'язанню "заморожених" конфліктів мирним шляхом.

Про це заявив президент Віктор Янукович в інтерв'ю азербайджанському агентству Trend напередодні свого візиту в цю країну.

За його словами, Україна виходить з необхідності розв'язання Нагірно-Карабаського й інших "заморожених" конфліктів винятково шляхом мирних переговорів, на основі принципів і норм міжнародного права.

"Ми вважаємо, що забезпечення миру, безпеки й стабільності на просторі ОБСЄ є тим ключовим фактором, що сприятиме економічному розвитку країн у цілому, підвищенню рівня життя їхніх громадян", - сказав він.

"У свою чергу, хочу запевнити, що позиція України щодо врегулювання Нагірно-Карабаського конфлікту залишається незмінною й ґрунтується на повазі суверенітету й територіальної цілісності Азербайджану в міжнародно-визнаних кордонах", - сказав Янукович.

"Як відомо, в 2013 році Україна головуватиме в ОБСЄ. Хочу підкреслити, що в цій ролі ми всіляко сприятимемо розв'язанню "заморожених" конфліктів", - сказав він.

Янукович зазначив, що це стосується й Мінської групи ОБСЄ. "Ми сподіваємося, що політична воля конфліктуючих сторін дасть можливість завершити узгодження тих принципів, на основі яких будуть знайдені шляхи врегулювання конфлікту", - сказав президент.

Конфлікт між двома південно-кавказькими країнами виник в 1988 році через територіальні претензії Вірменії до Азербайджану.

У травні 1994 року сторони досягли режиму припинення вогню, і дотепер під егідою Мінської групи ОБСЄ й при співголовуванні Росії, Франції й США ведуться поки ще безуспішні мирні переговори.

Прийняті Радою безпеки ООН чотири резолюції по звільненню Нагорного Карабаху вірменською стороною досі не виконуються.

Украънська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News