Турчинов: Тимошенко хочуть ізолювати

Четвер, 28 квітня 2011, 15:28

Правоохоронні органи всіляко перешкоджають політичній діяльності лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

Про це заявив перший заступник Тимошенко у партії Олександр Турчинов після допиту в Генпрокуратурі, де він провів 4,5 години.

Він повідомив, що в ході допиту "не почув нічого нового". "Генеральна прокуратура продовжує займатися фабрикацією справи проти Юлії Тимошенко", - заявив Турчинов.
 
"Я розумію слідчих - вони виконують вказівки, виконують завдання. Разом з тим, юридичних підстав говорити про якісь реальні справи сьогодні немає", - зазначив він.

За словами Турчинова, він звернув увагу слідчого на те, що "навіть формулювання деяких питань виходять з політичних заяв Партії регіонів".

Турчинов повідомив, що його викликали до Генпрокуратури як свідка у кримінальній справі, порушеній стосовно Тимошенко щодо підписання газових контрактів.

"Мета усіх цих справ, безумовно, одна - не дати Тимошенко займатися своєю політичною діяльністю, ізолювати її від спілкування з людьми. Ви знаєте, що їй сьогодні забороняють пересуватися по Україні", - сказав він.

"Безумовно, за задумом архітекторів цих справ, вона повинна цілодобово перебувати в Генпрокуратурі і більше нічим не займатися", - заявив Турчинов.

Він зазначив, що Тимошенко "видний державний політичний діяч і вона не може працювати виключно в тому режимі, який їй пропонують політики з вулиці Банкової або з вулиці Грушевського".

При цьому Турчинов підкреслив, що порушення вимог законодавства стали систематичними з боку слідства.

"Тимошенко постійно ходить на допити, вона не переховується від слідства, дає відповіді на всі питання. Разом з тим, постійно є спроба порушувати законодавство, зокрема, проводити допит без адвоката", - сказав він.

За словами Турчинова, "адвокати сьогодні не витримують таке навантаження, яке сьогодні пропонують Тимошенко".

Він зазначив, що саме з цієї причини Тимошенко відмовляється брати участь у слідчих діях, оскільки відповідно до Кримінально-процесуального кодексу, допити підслідних повинні проводитися у присутності адвокатів.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...