Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович сподівається на допомогу Азербайджану із трубою

Четвер, 28 квітня 2011, 15:47

Україна сподівається на участь Азербайджану в добудуванні нафтопроводу " Одеса-Броди" до Балтійського моря.

Про це президент Віктор Янукович на спільній із президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим прес-конференції в четвер у Баку.

"Заробив нафтопровід "Одеса-Броди". Звичайно, нам не вистачає його продовження до Балтійського моря, і ми маємо, напевно, подумати спільно, як це завдання вирішити найближчим часом, і ми обговорювали це питання з Ільхамом Гейдаровичем", - сказав він.

За словами Януковича, сторони будуть працювати над тим, щоб цей нафтопровід був добудований.

"Я не буду говорити про деталі наших планів, але ми прекрасно розуміємо, що ті можливості, які в нас зараз є, ми зобов'язані спільно реалізувати.

В свою чергу Алієв зазначив, що Азербайджан прагне розширити  географію поставок зрідженого газу.

"У січні між нами, двома президентами, був підписаний документ по транспортуванню азербайджанського зрідженого газу на території України... сьогодні йдуть консультації на цю тему. Ми маємо у своєму розпорядженні більші газові ресурси й прагнемо диверсифікувати географію наших поставок", - сказав він.

За словами Алієва, консультації в цей час проходять на рівні міністерств, а також зацікавлених компаній.

"Необхідно вирішити всі технічні, комерційні, юридичні питання, щоб здійснити цей проект", - сказав Алієв, додавши, що даний проект ініційований українською стороною.

Азербайджан розглядає його як "перспективний", відзначив президент.

Алієв підкреслив, що доведені обсяги природного газу в Азербайджані становлять 2,2 трлн кубометрів, а заплановані інвестиції у видобуток найближчим часом обчислюються "десятками мільярдів доларів".

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування