Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат Тимошенко: Генпрокуратура порушує закон

Четвер, 28 квітня 2011, 18:05

Звинувачення Генпрокуратури щодо затягування Юлією Тимошенко розгляду кримінальної справи є безпідставними.

Про це заявив адвокат екс-премєра Богдан Ференц, повідомляє УНІАН.

Він заявив, що Тимошенко не пропустила жодного запрошення до Генпрокуратури, жодної слідчої дії.

Ференц пояснив, що у четвер не з’явився до ГПУ разом з Тимошенко через те, що брав участь у розгляді іншої справи у Печерському районному суді Києва, про що усно та письмово попередив слідчого.

Водночас, за словами адвоката, слідчий Генпрокуратури досі не відповів на його клопотання та особисте клопотання Тимошенко щодо надання матеріалів, які стали підставою для обрання запобіжного заходу та порушення самої кримінальної справи.

Ференц зазначив, що такі дії Генпрокуратури є порушення норм процесуального законодавства.

Адвокат також повідомив, що 27 квітня Тимошенко в повному обсязі дала пояснення щодо обставин і нікчемності підстав для порушення кримінальної справи.

"Приблизно о 19:30 - 19:40 слідчий, незважаючи на неодноразове нагадування про відсутність вмотивованої відповіді прокуратури про підстави порушення кримінальної справи, хотів пред’явити обвинувачення", - зазначив він.

"Ми поставили вимогу щодо ознайомлення з цими матеріалами, без яких пред’явлення обвинувачення є передчасним", - підкреслив Ференц.

Захисник також пояснив, що напередодні залишив службовий кабінет слідчого через термінову необхідність від’їхати до аеропорту "Бориспіль".

Як відомо, Генпрокуратура звинуватила Тимошенко у навмисному затягуванні слідства та викликала її знову разом із захисником 29 квітня на 15:00 для пред`явлення обвинувачення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування