Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценка просять випустити, інакше його нагодують насильно

Четвер, 28 квітня 2011, 18:04

Адвокати екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та його дружини Ірини просять Генпрокуратуру змінити екс-міністру запобіжний захід.

Про це на брифінгу повідомив один з адвокатів Луценко Ігор Фомін, передають "Українські новини".

Фомін, дружина Луценка, а також другий адвокат екс-міністра Володимир Орлов направили відповідну заяву на ім'я генпрокурора Віктора Пшонки.

Фомін зазначив, що в заяві вони інформують генпрокурора про те, що підставою для продовження терміну арешту Луценка була та обставина, що представники захисту екс-міністра продовжують знайомитися з матеріалами кримінальної справи.

У зв'язку з цим автори заяви, звертаючись до Пшонки, кажуть, що готові припинити ознайомлення з матеріалами справи вже 29 квітня і підписати відповідні документи, які будуть підтверджувати таке рішення.

Натомість на це вони просять прийняти рішення про звільнення Луценка з-під варти.

Підставою для цього звернення до генпрокурора є те, що Луценко вже 7 днів голодує на знак протесту проти продовження його арешту, рішення про яке, на думку екс-міністра, прийнято незаконно.

Автори заяви просять Пшонку розглянути це звернення в терміновому порядку до 30 квітня, оскільки після цієї дати буде 4 дні вихідних, і за цей час може бути завдано непоправної шкоди здоров'ю Луценка у зв'язку з голодуванням.

Крім цього, Фомін не виключає, що персонал СІЗО може вдатися до дій, щоб примусово годувати його підзахисного, який оголосив голодування.

"Ми розуміємо, що така ситуація може виникнути, і вона виникне, ми розуміємо, що певні дії СІЗО може ввести у зв'язку з оголошенням Юрієм Віталійовичем голодування", - цитує адвоката УНІАН.

"Подібні дії були вжиті по відношенню до мого іншого підзахисного", - додав Фомін.

Як відомо, 21 квітня суд продовжив арешт Луценко до 27 травня, незважаючи на те, що за день до цього Луценко завершив ознайомлення з матеріалами справи.

Після цього він оголосив голодовку і заявив, що буде голодувати стільки, скільки витримає його організм. У той же час ЗМІ повідомляють, що Луценко не голодує.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування