Адвокат: Тимошенко спізнюється до слідчого, бо жінка

П'ятниця, 29 квітня 2011, 11:52

Адвокат Юлії Тимошенко Богдан Ференц спростовує обвинувачення Генпрокуратури в тому, що екс-прем'єр умисно зриває слідчі дії.

Він пояснив газеті "Комерсант-Україна", чому 27 квітня Тимошенко прийшла до слідчого не на 11 годину, а в другій половині дня.

За словами адвоката, 27 квітня Тимошенко попросила його домовитися зі слідчими про перенесення візиту в ГПУ, оскільки в неї "була призначена зустріч із міжнародними представниками", - і допит був перенесений на 15:30.

"Але Юлія Володимирівна, як більшість жінок, завжди спізнюється. Вона приїхала пізніше хвилин на 30-40, і її продовжили допитувати в якості підозрюваної", - сказав Ференц.

При цьому адвокат зазначив, що ще 21 квітня він подавав слідчому клопотання про надання матеріалів, на підставі яких була порушена кримінальна справа і взято підписку про невиїзд, однак відповіді так і не отримав.

"Близько 19:40 ми закінчили складання протоколу. Слідчий вийшов порадитися кудись в інший кабінет, а я виїхав, оскільки мені потрібно було в "Борисполі" зустрічати родичів", - сказав Ференц.

Адвокат назвав погрози ГПУ про можливу зміну запобіжного заходу для Тимошенко "хлоп'яцтвом" і "боротьбою з вітряками".

У четвер вранці Генпрокуратура повідомила, що Тимошенко зриває слідчі дії: нібито на 27 квітня вона була викликана до слідчого на 11 годину, а з'явилася "лише після 17 години", відмовившись пояснити причини.

Крім того, у ГПУ обурювалися тим, що захисник Тимошенко покинув Головне управління з розслідування особливо важливих справ, не дочекавшись завершення слідчих дій.

У зв'язку з цим, Тимошенко була знову викликана до Генпрокуратури на 10 годину 28 квітня.

Після цього її візиту в ГПУ відомство заявило, що в четвер Тимошенко з’явилася взагалі без захисника й відмовилася брати участь у слідчих діях без нього.

Генпрокуратура вирішила, що Тимошенко умисно затягує слідство в справі, і попередила, що запобіжний захід у відношенні екс-прем'єра може бути змінений на більш суворий - тобто, на арешт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування