Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Автоперевізники обіцяють протест під Радою

П'ятниця, 29 квітня 2011, 12:18

19 травня Cоюз перевізників України проведе під стінами Верховної Ради "Весняний марш протесту".

Про це йдеться у зверненні, розповсюдженому Союзом перевізників України.

"Нинішня влада має чіткий план - знищити нас, перевізників. Монополізація ринку автотранспортних перевезень – ось їхня мета. Якщо ми, перевізники, не виступимо єдиним фронтом і не скажемо цій владі "стоп" - нами маніпулюватимуть і далі, нам диктуватимуть умови, наші права і далі будуть обмежувати, доки повністю не викорінять наш бізнес…", - йдеться у ньому.

На думку перевізників, Податковий кодекс, Трудовий кодекс, Пенсійна реформа, збільшення штрафів та податків, "створення Держтравтонсінпекції з необмеженими повноваженнями, корупційні конкурси на перевезення - це зброя влади, якою вона знищить людей праці".

Автори звернення висувають владі вимоги, серед яких: розробити і затвердити Державну програму розвитку пасажирського автотранспорту, скасувати норму, яка передбачає проведення рейдових перевірок, а також визначити чіткий та вичерпний перелік документів, необхідних при здійсненні того чи іншого виду перевезень пасажирів.

Перевізники також вимагають від влади "забезпечення прозорості, недопущення корупції, створення рівних умов участі в конкурсі приватних перевізників та автопідприємств, встановити відповідальність власників автостанцій за надання неякісних послуг пасажирам та перевізникам, а також за необґрунтоване підняття тарифів на свої послуги".

Союз перевізників також вважає за необхідне терміново запровадити адресну допомогу пасажирам, яким законодавством України надало право на пільговий проїзд.

"До запровадження адресної допомоги забезпечити своєчасну і у повному обсязі компенсацію втрат автомобільному перевізнику внаслідок перевезення пільгових категорій пасажирів та регулювання тарифів", - сказано у повідомленні.

Перевізники попереджають, що акція буде безстроковою.

На першому етапі буде підготовлено та проведено Весняний марш протесту.

Пізніше планується провести акції "Осінній наступ" і "Всеукраїнський Щит Свободи".

"Ми закликаємо кожного небайдужого громадянина своєї держави, долучитись до громадянської акції "Вперед". Це наш шанс врятувати долю країни та забезпечити майбутнє нашим дітям" – закликають очільники Союзу перевізників України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...