Тимошенко розповіла, про що домовлялася з Путіним

П'ятниця, 29 квітня 2011, 15:12

Згадки про Росію з документів, які "Нафтогаз" передавав до Стокгольмського суду, прибрали через домовленості Юлії Тимошенко та Володимира Путіна.

Про це заявила сама екс-прем'єр в інтерв'ю журналу "Фокус".

"Документ, який "Нафтогаз" при нашому уряді передавав до Стокгольмського суду, спочатку містив політичні тези, що стосуються Росії", - сказала Тимошенко.

"Але в той же час "РосУкрЕнерго" без дозволу "Газпрому" не могло подати позов до Стокгольмського арбітражу, адже на 50% засновником "РосУкрЕнерго" був "Газпром", - зазначила вона.

"Під час переговорів з Путіним я домовилася про те, що "Нафтогаз" прибере з стокгольмських документів політичні заяви про вплив Росії на "РосУкрЕнерго", а натомість Газпром відкличе у "РосУкрЕнерго" довіреності на право звернення до Стокгольмського арбітражу", - розповіла екс-прем'єр.

"Газпром" ці доручення відкликав, а ми прибрали політику з документів. Потім у 2010 році "Газпром" вийшов із статутного капіталу, і "РосУкрЕнерго" відновило чвару проти України", - заявила Тимошенко.

Як відомо, в документи, які "Нафтогаз" подав до Стокгольмського арбітражу, вносилися правки. Практично всі вони стосувалися або "Газпрому" і його безпосередніх керівників, або вищого керівництва Російської Федерації.

Зокрема, з документів були вилучені всі згадки про Путіна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування