Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин проігнорує "Східне партнерство"

П'ятниця, 29 квітня 2011, 18:21

Керівництво Верховної Ради проігнорує засновницьке засідання Парламентської Асамблеї EURONEST (ЄС - країни-учасниці "Східного партнерства").

Про це свідчать опубліковані на сайті Асамблеї списки учасників засідання, яке відбудеться в Брюсселі 3 травня, повідомляє УНІАН.

Так, згідно зі списками учасників, у засіданні, зокрема, візьмуть участь спікер Мілі Меджлісу Азербайджану Октай Асадов, спікер Національної асамблеї Вірменії Ховік Абрахамян, перший віце-спікер парламенту Грузії Михайло Мачаваряні, спікер парламенту Молдови і виконуючий обов`язки президента республіки Маріан Лупу.

Представників керівництва українського парламенту на засіданні не очікується, а саму делегацію України очолить глава парламентського комітету з питань європейської інтеграції Борис Тарасюк.

Згідно з програмою, передбачається, що під час засновницького засідання буде підписано Акт про заснування асамблеї, обрано її співголів, а також розглянуто коло питань для обговорення асамблеєю.

EURONEST складатиметься з 50 депутатів-членів Європарламенту, а також 50 депутатів парламентів країн-членів "Східного партнерства" - Азербайджану, Вірменії, Грузії, Молдови і України.

Представників Білорусі поки що було вирішено не запрошувати до участі в роботі EURONEST.

У засіданні Асамблеї також візьмуть участь Президент Європарламенту Єжи Бузек і Верховний представник ЄС з питань загальної зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон.

Як відомо, "Східне партнерство" - ініціатива ЄС, спрямована на посилену співпрацю з шістьма країнами – східними сусідами ЄС, включаючи Білорусь.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...