Янукович не дозволив карати людей через газ

Субота, 30 квітня 2011, 10:48

Президент Віктор Янукович застосував право вето до закону "Про забезпечення комерційного обліку природного газу".

Як повідомляє в суботу прес-служба президента, він повернув закон до Верховної Ради зі своїми пропозиціями.

Підставою для такого рішення стало те, що "запровадження деяких положень закону могло призвести до звуження прав громадян України на отримання належного енергопостачання".

Зокрема, йдеться в повідомленні, в законі недостатньою чітко врегульовано питання відповідальності газорозподільних організацій за своєчасне встановлення громадянам приладів обліку газу.

"Президент України не може погодитися з тим, що ця відповідальність перекладається на споживачів, які внаслідок несвоєчасного встановлення з вини організацій лічильників можуть бути позбавлені можливості користуватися природним газом", - зазначає прес-служба.

"Також, деякі передбачені законом терміни встановлення лічильників природного газу не можуть бути дотримані, оскільки вони вже минули", - йдеться в повідомленні.

В законі також не було враховано встановлене раніше прийнятими актами законодавства розмежування функцій між учасниками газового ринку відповідно до європейської практики.

У своїх пропозиціях глава держави визначив заходи, які необхідно вжити для врегулювання зазначених питань, та запропонував відповідні зміни до закону.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування