Біженці з Африки закриють для України ЄС?

Субота, 30 квітня 2011, 18:43

Жорсткість візової політики Євросоюзу у зв'язку з напливом біженців з Африки може завадити укладенню договору про безвізовий режим між Україною і ЄС до кінця року.

Про це пише в суботу видання "Дзеркало тижня. Україна".

"Потік біженців, що прибуває до берегів Європи з Африки, виявився ще однією серйозною проблемою, оскільки це може призвести до посилення позиції Брюсселя і країн Європи в питаннях міграції і викликати перегляд візової політики ЄС", - йдеться в статті.

Автор нагадує, що з таким закликом до керівництва ЄС 26 квітня виступили лідери Італії та Франції Сильвіо Берлусконі і Ніколя Саркозі.

"Даний поворот подій досить недоречний для Києва, який домагається безвізового режиму з ЄС і почав виконання відповідного плану дій", - відзначає видання.

"Якщо ситуація навколо африканських біженців буде розвиватися за гіршим сценарієм, то українська влада може розпрощатися з надіями на прорив у переговорах з ЄС щодо безвізового режиму до кінця року", - припускає автор.

Він не виключає, що до цього часу в Європі з'являться ще більш жорсткі правила для в'їзду та пересування всередині Євросоюзу осіб з третіх країн, а європейські переговірники зможуть спробувати нав'язати їх українській стороні.

"Причому українці можуть постраждати лише тому, що вони такі ж "сусіди" ЄС, як і африканці", - пише газета.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News