Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бенкендорф розповів, як Шустер і його спонсор допомагають "Першому"

Вівторок, 5 квітня 2011, 11:14

Гендиректор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф оцінює свою роботу на "Першому національному" каналі на чотири з плюсом.

"Нахабно ставлю собі 4 з плюсом", - сказав він у інтерв'ю газеті "Сегодня".

"У Першого національного є якісь можливості, точніше неможливості, але за рейтингами ми зараз на 8-му місці, а були на 15-му", - зазначив він.

"Ми змогли переманити до себе Савіка Шустера з його "Шустер live", запустити "Глибинне буріння", гостями якого були Микита Міхалков, Сергій Безруков, чекаємо Горана Бреговича, нобелівських лауреатів. Нарешті підписали угоду з телеканалом "Євроньюз", який почне своє цілодобове мовлення українською мовою 24 серпня", - сказав Бенкендорф.

На запитання, як каналу вдалося "отримати Шустера", він відповів: "Ну, вже точно не гонораром!".

"У нас є домовленість, що Перший національний не несе витрат з виробництва "Шустер live" - це лягає на плечі спонсора проекту, не платить Савіку зарплату. Одна його програма офіційно обходиться каналу в 12 гривень", - сказав гендиректор НТКУ.

"Крім того, підписали договір, що не буде цензури чи якогось впливу на редакційну політику програми. І ще Шустер зможе робити декілька соціальних проектів, один із них - "Про що кіно", - додав він.

Бенкендорф підтвердив, що ведучий "Глибинного буріння" - Андрій Пальчевський - сам є спонсором своєї програми: "Так, він сам домовляється зі знаменитостями, займається їх привезенням, розміщенням, оплачує гонорари, борди з рекламою "Глибинного буріння". Канал не витрачає ні копійки".

"Крім того, Пальчевський, якому належить медцентр "Євролаб", спонсор і "Шустер live", але це вже їхні відносини", - зазначив Бенкендорф.

За інформацією газети "Сегодня", студія Шустера отримує від Пальчевського в межах 800 тисяч гривень на місяць.

Бенкендорф же на запитання, навіщо Пальчевський пішов у ведучі, відповів, що не заради публічності: "Я сам попросив, ми з ним давно дружимо. І взагалі в Андрія достатньо грошей, щоб зробити собі будь-яку публічність".

Гендиректор НТКУ також не погодився, що в цьому випадку "хто платить, той і музику замовляє": "Про музику - не в нашому випадку. Але Андрій мене влаштовує (як ведучий)".

"Просто багатих у нас не люблять і багато хто намагається вкусити Пальчевського. А він дуже сильно допомагає НТКУ, як і Шустер, який робить нам рейтинг і змінює ставлення до каналу", - сказав Бенкендорф.

При цьому він зазначив, що на каналі скоротили близько 250 осіб, "бичем" залишаються зарплати. "З 2005-го Першим національним було накопичено безліч боргів, і ми віддали близько 60% від цієї суми, а це більше 40 млн гривень", - повідомив Бенкендорф.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...