Медсестра Каддафі розповіла про життя з "татом"

Вівторок, 5 квітня 2011, 11:58

Колишня медсестра Муаммара Каддафі Оксана Балинська розповіла про подробиці своєї роботи й життя в Лівії, а також про звички лівійського лідера.

"У Лівію я прилетіла через півтора місяці після київських оглядин в грудні 2007 року. Мене зустрів в аеропорту водій, він і привіз у палац", - розповіла Балинська в інтерв'ю газеті Комсомольська правда в Україні.

За її словами, резиденція - це величезна територія, обнесена височенним парканом. По периметру колючий дріт, вишки. Усюди озброєні військові, техніка.

"Наш госпіталь, що обслуговує тільки родину Каддафі, знаходиться саме біля головної  резиденції. Тут же натягнуть величезний намет, у якому Каддафі працює й приймає гостей. Те, що Каддафі там живе, неправда. Намет - його робочий кабінет. Інший час він проводить в апартаментах", - розповіла медсестра.

"Незважаючи на те що в "тата" дев'ять дітей і онуки, все це величезне сімейство живе за межами резиденції у звичайних квартирах. Відносини в них дуже теплі, адже в душі він - м'яка людина. Але слово Каддафі - закон не тільки для членів його сімейства, але й всієї країни", - розповіла вона.

За словами Балинської, у Каддафі було п'ять медсестер. Кожній виділили окрему двокімнатну квартиру в 15 хвилинах їзди від КПП.

"Щоранку нас на роботу забирав водій і відвозив додому. Квартири обставляли за нашим бажанням. Варто було тільки сказати, що тобі потрібно, як це питання відразу вирішувалося: нове ліжко - будь ласка, холодильник - жодних питань. Схотілося зробити ремонт - наступного дня вже клеїлися нові шпалери. Бувало, що й сам "тато" запитував, чи не потрібно нам щось, - розповіла вона.

Балинська також заявила, що "головною медсестрою" Каддафі була не Галина Колотницька, а медсестра із Сербії - Драга.

"От Драга літала з "татом" у кожне відрядження. А те, що пишуть про Галину Колотницьку, - вигадки. Ми виконували стандартні обов'язки медсестри - таблетки принести, тиск виміряти, взяти кров на аналіз - нічого особливого", - сказала вона.

За словами медсестри, в кожне відрядження за літаком Каддафі літали ще два лайнери: один з речами, інший з машинами.

"Сам "тато" їздить на американському броньованому лімузині. Якщо відрядження по пустелі, він використовує джипи", - розповіла вона.

Балинська також підтвердила, що очікує дитину, яка має народитися за чотири місяці. З його батьком, Дейлом, підприємцем із Сербії, вона познайомилася в Лівії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News