Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Добкін уже зібрався приїхати до Львова в день початку війни

Вівторок, 10 травня 2011, 11:16

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін засудив "провокаційні дії" представників і прихильників ВО "Свобода" у Львові 9 травня.

Про це повідомили в прес-службі Добкіна агенції УНІАН.

"Як громадянин і патріот хочу заявити рішучий протест проти дій групи провокаторів, які влаштували вакханалію під час святкування Дня Перемоги 9-го травня 2011 року у Львові", - заявив Добкін.

"У мене як людини, діди якої воювали проти нацизму, події у Львові викликають огиду і є нічим іншим, як диким вандалізмом і наругою над пам`яттю мільйонів полеглих у боях безневинних жертв гітлеризму. Упевнений, що ті ж почуття переживають і переважна більшість українців", - додав він.

Губернатор Харківщини назвав те, що сталося у Львові 9 травня, "провокацією групи місцевих неонацистів, які перевіряють наше суспільство на зрілість", і висловив переконання, що українці, як "представники нації-переможниці", мають дати "непримиренну відсіч спробам реанімації фашизму".

"Беру на себе зобов’язання 22 червня 2011 року – в день початку Великої війни – прибути до Львова разом з ветеранами зі сходу України, щоб спільно вшанувати пам`ять загиблих за свободу нашої батьківщини і всього людства", - заявив при цьому Добкін.

Як відомо, 9 травня цього року у Львові після офіційних заходів біля Пагорба Слави і Марсового поля сталися зіткнення між представниками "Свободи" і особами, які святкували День перемоги, - представниками партій КПУ, "Родина", "Русское единство" і ветеранами.

За даними ВО "Свобода", під час зіткнень у Львові було затримано 5 активістів і прихильників парторганізації "Свободи". Крім того, в лікарню потрапили 2 її членів. Одному прострелили ногу, другому міліційною палицею розбили голову.

У свою чергу, Львівська міська організація Партії регіонів заявила, що внаслідок нападу представників ультраправих сил 9 травня у Львові постраждали її члени, у яких на грудях були пов’язані георгіївські стрічки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування