Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США відмовилися виправдовуватися за спецоперацію на чужій території

Вівторок, 10 травня 2011, 11:45

Адміністрація США відмовилася приносити вибачення Пакистану за проведення без узгодження з ними спецоперації по усуненню Усами бін Ладена.

"У ході своєї виборчої кампанії Барак Обама заявляв, що якщо бін Ладен перебуватиме на території Пакистану й з'явиться можливість притягнути його до відповідальності, то він піде на це", - підкреслив прес-секретар Білого дому.

"Він не ставить під сумнів, що має на це право й зобов'язаний це зробити", - додав він.

У той же час, американська газета The New York Times повідомила, що групі, направленій на ліквідацію бін Ладена було дано дозвіл відкрити вогонь по пакистанським військовим, однак лише в тому випадку, коли уникнути конфронтації стало б неможливо.

У свою чергу пакистанська розвідка розсекретила ім'я керівника місцевої секції ЦРУ у відповідь на проведення американцями спецоперації по знищенню бін Ладена без відома Ісламабада.

Його ім'я з'явилося в ЗМІ, але, як стверджують офіційні особи, з помилками в написанні.

Представники пакистанської адміністрації підкреслили, що надалі будь-які несанкціоновані вторгнення збройних сил США на територію країни будуть жорстко припинятися.

Ісламабад ніколи не давав офіційного дозволу на проведення американських наземних спецоперацій на території Пакистану.

Прес-секретар Білого дому визнав, що між США й Пакистаном є розбіжності, які часто озвучуються.

Як відомо, 1 травня президент США барак Обама заявив про усунення терориста Бін Ладена в ході спецоперацій військових США в Пакистані.

За матеріалами ИТАР ТАСС і Эхо Москвы

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування