Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС Росії: Українська влада має покарати екстремістів

Вівторок, 10 травня 2011, 17:19

Міністерство закордонних справ Росії закликає українську владу покарати винних в інциденті у Львові і надалі не допускати подібних випадків.

Про це заявив офіційний представник МЗС Росії Лукашевич, повідомляє прес-служба МЗС РФ.

"З обуренням змушені констатувати, що за фактичного невтручання влади у співробітників російського Генерального консульства у Львові молодчики, що чинили свавілля, відібрали і розтоптали вінок зі стрічкою в кольорах російського державного прапора, що мав бути покладений до пам'ятника радянським воїнам на Пагорбі Слави", - сказав він.
 
"Розраховуємо, що місцеві правоохоронні органи знайдуть винних, і вони понесуть заслужене покарання, а надалі подібні ситуації будуть виключені з практики двосторонніх відносин", - додав Лукашевич.

Він також зазначив, що 9 травня у Львові та в низці інших місць на Західній Україні мали місце "витівки екстремістськи налаштованих націоналістичних сил, які переслідували та ображали ветеранів та громадян, для яких день Перемоги над фашизмом - це святий день".

"Наявносте грубе нехтування базовими нормами у галузі прав людини, в тому числі за Європейською конвенцією з прав людини. Розраховуємо, що українська влада буде неухильно дотримуватися відповідних міжнародних зобов'язань України в цій сфері", - заявили в російському МЗС.
 
"Сподіваємося, що мудрий український народ не дозволить екстремістам порушити творчу діяльність сучасної Україні, завдати шкоди поступальному розвитку плідного і взаємовигідного російсько-українського співробітництва", - додав Лукашевич.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування