Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омбудсман нарешті зрозуміла, що Луценка треба випустити

Вівторок, 10 травня 2011, 18:25

Генпрокурора Віктора Пшонку просять дати доручення про розгляд питання про зміну екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку запобіжного заходу.

Відповідне звернення генпрокурору направила уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова, повідомляє УНІАН.

Карпачова, здійснюючи провадження за зверненнями народних депутатів та низки громадських організацій щодо порушення права Луценка на свободу та особисту недоторканність, 4 травня під час моніторингу стану дотримання прав ув’язнених у Київському слідчому ізоляторі зустрілася із заарештованим віч-на віч у камері СІЗО.

Під час бесіди Луценко повідомив, що запобіжний захід йому обрано необґрунтовано, продовження термінів перебування під вартою здійснювалося без урахування усіх обставин справи та даних про його особу.

Зокрема, ув’язнений зазначив, що наразі відсутній головний аргумент слідства, який був підставою для його арешту, - тривале ознайомлення з матеріалами справи.

Колишній міністр внутрішніх справ повідомив, що з матеріалами справи він повністю ознайомився.

У зв’язку з цим Карпачова вважає немотивованим посилання, як на підставу для продовження терміну тримання під вартою невиконання захисниками та обвинуваченим вимог статей 218-220 Кримінально-процесуального кодексу України.

Йдеться про процесуальну поведінку інших учасників процесу, а тому до них, на думку Омбудсмана, слідчим повинні застосовуватися індивідуальні заходи впливу.

Крім того, Уповноваженим з прав людини було з’ясовано, що 28 квітня на знак протесту проти необґрунтованого тримання його під вартою Луценко офіційно оголосив голодування, заявивши при цьому, що розпочав його 22 квітня 2011 року.

Виходячи з вищезазначеного, Карпачова просить генпрокурора дати доручення розглянути питання про зміну Луценку запобіжного заходу на не пов’язаний із триманням під вартою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування