Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захист Луценка нагадав Пшонці, що в нього є лише три дні

Вівторок, 10 травня 2011, 19:24

Адвокати екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка втретє звернулися до генпрокурора Віктора Пшонки з проханням змінити екс-чиновнику міру запобіжного заходу.

Відповідне звернення підписане адвокатами Ігорем Фоміним, Володимиром Орловим і захисником Іриною Луценко, оприлюднене на сайті "Народної самооборони".

"Ми виходимо з того, що всі прокурорські рішення по Луценку, внаслідок задоволення яких наш підзахисний незаконно утримується під вартою, були затверджені першим заступником генпрокурора України", - йдеться в зверненні.

Відповідно до ст. 236 КПК України скарга на дії прокурора подається вищестоящому прокуророві, який її розв’язує в порядку і строки, передбачені ст. 235 КПК України (3 дні).

Захисники нагадують, що 6 травня 2011 року звернулись зі зверненням до президента Віктора Януковича, як гаранта Конституції, з проханням вжити всіх передбачених законодавством заходів по усуненню порушень конституційних прав нашого підзахисного та не допустити негативних наслідків.

Відповідно до інформації адміністрації президента, звернення перенаправлене до генпрокуратура, для його розгляду в терміновому порядку та надання обґрунтованої відповіді.

Відповідно до ст. 235 КПК України вищестоящий прокурор повинен розв’язати отриману скаргу протягом трьох днів та надати мотивовану відповідь.

"З часу нашого звернення до президента Луценко продовжує втрачати вагу, при обстежені підтверджено діагноз - цукровий діабет, серцево-судинна недостатність, загострення хвороб підшлункової залози та шлунку, загальна інтоксикація організму", - зазначається у зверненні.

"Просимо вас, пане генпрокурор, розглянути нашу скаргу, прийняти негайне рішення та відновити конституційні права Юрія Луценка, змінивши йому запобіжний захід на непов’язаний з триманням під вартою", - закликають адвокати.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування