Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати хочуть бачити Пшонку, Карпачову, Азарова та Могильова

Середа, 11 травня 2011, 10:21

Фракція НУНС пропонує заслухати у Верховній раді Генпрокурора Віктора Пшонку та омбудсмена Ніну Карпачову стосовно Юрія Луценка.

Про це на погоджувальній раді заявив лідер фракції Микола Мартиненко.

"Якщо ми з вами не варвари середньовічні, ми повинні запросити Генпрокурора та уповноваженого з прав людини, щоб ми почули питання по Луценку", - зазначив Мартиненко.

За його словами, за останні три тижні дані щодо стану здоров'я Луценка, та взагалі ситуація навколо нього були доволі суперечливими.

"Ми хотіли б почути про його стан, чи він голодує, чи не голодує і чи перебуває він у лікарні", - додав він.

"Чи є Луценко соціально-небезпечним, виходячи з звинувачень проти нього? І як нас будуть сприймати у світі, коли, як ми знаємо, питання знаходиться на розгляді в Європейському суді? Можливо хтось займається якоюсь помстою, чи має якісь інші мотивації, але давайте приймати серйозні рішення", - зазначив Мартиненко.

Він запропонував заслухати Пшонку та Карпачову у п'ятницю під час години уряду.

Водночас голова ВР Володимир Литвин сказав, що ці два високопосадовці не є членами уряду, а отже можуть бути заслухані в будь-який день в разі відповідного рішення парламенту. Тож він запропонував депутатам внести на розгляд сесійної зали проект постанови.

Крім того, на погоджувальній раді фракція Партії Регіонів запропонувала заслухати в п'ятницю міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова стосовно ситуації у Львові 9 травня.

Разом із тим депутати не дійшли згоди у цьому питанні, оскільки БЮТ на цей же день запропонував заслухати прем'єра Миколу Азарова щодо ситуації з цінотворенням в державі.

Тому у зв'язку з цим Литвин повідомив, що поставить обидві пропозиції в сесійній залі для ухвалення остаточного рішення.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування