Міністрам наказали відзвітувати про автомобілі, мобільники та меблі

Середа, 11 травня 2011, 11:20

Кабмін буде жорсткіше контролювати використання бюджетних ресурсів центральними та місцевими органами виконавчої влади.

Про це заявив перший віце-прем‘єр Андрій Клюєв, повідомляє прес-служба уряду.

"І президент України, і прем‘єр-міністр вкрай незадоволені випадками необґрунтованих бюджетних витрат, які дозволяють собі деякі чиновники", - зазначив він, йдеться у повідомленні.

Клюєв доручив всім міністрам та керівникам центральних органів влади подати Мінфіну детальні відомості про витрати бюджетних коштів для придбання автотранспорту, меблів, іншого обладнання та устаткування, мобільних телефонів та комп‘ютерів за 2010-2011 роки.

Також йдеться про витрати на проведення святкових заходів та оздоровлення керівного складу державних органів, а також установ та організацій, які утримуються із державного бюджету, додав він.

За словами першого віце-прем‘єра, Мінфін та Держказначейство повинні в тижневий термін систематизувати інформацію та запропонувати варіанти скорочення та оптимізації витрат бюджетних коштів.

Їм також доручено запровадити щомісячний моніторинг таких витрат та доповісти на черговому засіданні Кабміну.

Клюєв повідомив, що Держфінінспекція має підготувати аналітичний звіт про ключові причини порушення фінансово-бюджетної дисципліни та запропонувати можливі механізми для мінімізації подібних ризиків.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...