На суд Тимошенко таки пустили журналістів

Середа, 11 травня 2011, 12:47

На судове засідання щодо скарги Юлії Тимошенко на порушення проти неї кримінальної справи щодо газових контрактів пустили журналістів.

Про це у своєму Твіттері повідомив бютівець Андрій Шевченко, який перебуває у залі суду.

"Продовжився суд. Камери в залі. Знімають", - написав він.

Тимошенко у залі суду з iPad

Раніше захисник Тимошенко, депутат від БЮТ Сергій Власенко повідомив "Українській правді", що суд не допускає пресу на судове засідання.

"Незважаючи на своє вчорашнє рішення про допуск преси, принаймні частковий, суддя категорично відмовилася допускати представників ЗМІ. Це абсолютно нічим не виправдано", - сказав він.

"На численні питання захисту та самої Юлії Володимирівни, чим мотивовано це, суд нічого не каже. Просто каже - вважаю за необхідне, і все", - зазначив Власенко.

За його словами, "зараз була дана команда охороні суду не допускати журналістів з камерами взагалі до зали судового засідання".

БЮТівець заявив, що після того, як захист Тимошенко почав наголошувати, що такі дії є порушенням законодавства, зокрема, Кримінально-процесуального кодексу, суддя оголосила перерву до 14:00.

"Суддя, як мені здалося, з досить погрозливою інтонацією, сказала - добре, ми тут зараз організуємо розгляд цієї справи нормально", - зазначив Власенко.

Він наголосив, що у матеріалах цієї справи є багато доказів, які свідчать про те, що "ця справа носить не юридичний характер так точно".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування