Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-голову адміністрації звинувачують у катуваннях. Він косить під інсульт?

Середа, 11 травня 2011, 13:15

Прокуратура Чернівецької області висунула обвинувачення екс-голові Заставнівської райдержадміністрації Михайлу Бойчуку та його поплічникам , які жорстоко побили чотирьох рибалок.

Обвинувачення висунуто за ознаками ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) і ч. 2 ст. 127 (катування) Кримінального кодексу, повідомляє УНІАН.

Чотирьом підозрюваним Шевченківський районний суд Чернівців обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Постановами апеляційного суду ці судові рішення залишено в силі.

Бойчук з 22 квітня перебуває на стаціонарному лікуванні у неврологічному відділенні лікарні швидкої медичної допомоги Чернівців з діагнозом "мікроінсульт".

Водночас у прокуратурі області зауважили, що слідчий, який веде цю справу, "призначив комісійну судово-медичну експертизу реального стану здоров’я підозрюваного".

Бойчуку обрано запобіжний захід у вигляді застави в сумі 50 тис. грн.

У справі про побиття рибалок проведено огляд місця події, під час якого виявлено та вилучено відстріляну гільзу. За місцем проживання підозрюваних проведено обшуки. За їхніми результатами у Бойчука вилучено шість одиниць зареєстрованої зброї – травматичний пістолет, рушниці та автомат, а ще в одного з підозрюваних – дві рушниці.

Також призначено судово-медичні та комплексні судові психолого-психіатричні експертизи.

21 квітня слідчим обласної прокуратури було внесено постанову про забезпечення усім потерпілим у цій кримінальній справі рибалкам заходів безпеки у вигляді особистої охорони.

Однак 28 квітня усі четверо рибалок звернулися з письмовими заявами про "зняття з них заходів безпеки особистої охорони у зв’язку з тим, що їм ніхто не погрожує".

Як відомо, 16 квітня у райцентрі Заставна четверо озброєних рушницями чоловіків у присутності Бойчука жорстоко побили чотирьох місцевих жителів, які вирішили порибалити на одному з платних ставків "Блакитна нива".

За словами потерпілих, "охоронці ставка" били їх бітами, приковували кайданами до бетонних стовпів, погрожували вбити й опустити тіла на дно ставка, "щоб погодувати риб", а також стріляли з рушниць у повітря, коли заляканим людям дали три хвилини, щоб утекти.

Одному з рибалок рушницею вибили зуби. Ще один рибалка до 18 квітня лежав у лікарні з проламаним черепом, проте його виписали з лікарні і "зробили документи, що він вдарився у себе вдома".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування