Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура завела справу на кінематографістів

Середа, 11 травня 2011, 14:25

Генпрокуратура порушила кримінальну справу стосовно службових осіб Державної служби кінематографії.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, встановлено, що Міністерством культури і туризму України, Державною службою кінематографії та приватним підприємством у 2006 році укладено договір щодо виробництва фільму на умовах державного замовлення.

Державною службою кінематографії як платником на рахунок ПП перераховано кошти у сумі 7 мільйонів гривень, йдеться у повідомленні.

"У подальшому службовими особами Держслужби кінематографії, які здійснювали контроль за виконанням державних контрактів на виробництво та розповсюдження фільмів на умовах державного замовлення, погоджено звіти фактичних витрат ПП по окремим періодам виробництва фільму", - зазначили у Генпрокуратурі.

"Перевіркою фактичних витрат підприємства встановлено, що ним на виконання вищевказаного договору укладено угоди про надання послуг на загальну суму понад 5 мільйонів гривень з двома товариствами з ознаками фіктивності", - йдеться у повідомленні.

"Таким чином, через неналежне виконання службовими особами Держслужби кінематографії Мінкультури обов'язків щодо контролю за виконанням укладеного договору на виробництво та розповсюдження фільму на умовах державного замовлення спричинено тяжкі наслідки у вигляді матеріальних збитків у сумі понад 5 мільйонів гривень", - заявили у ГПУ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування