У Сирії з танків обстрілюють житлові квартали

Середа, 11 травня 2011, 16:07

Із сірійського міста Хомс - третього по величині міста країни - надходять повідомлення про обстріл житлових кварталів з танків.

Зі численними свідоцтвами, на світанку в середу під вогнем артилерії виявився район Баб Амро, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Як розповів один з місцевих жителів, цей житловий район перебуває в облозі вже чотири дні, вода й електрика відключені.

За його словами, деякі мешканці Хомса вчинили опір державним силам безпеки, озброївшись мисливськими рушницями.

За повідомленнями офіційних осіб у Хомсі арештовані десятки людей, захоплені склади зброї й транспортні засоби - все це, за словами влади, використовувалося для нападу на житлові квартали.

 

У той же час правозахисні організації й дисиденти стверджують, що мова йде про придушення антиурядових протестів і арешти активістів.

До маніфестацій у цю ніч приєдналися курди: у місті Камішлі на півночі Сирії члени Курдського молодіжного руху організували марш солідарності з опозицією, повідомляє Euronews.

За даними сірійських правозахисників, за майже два місяці антиурядових виступів у країні загинули 757 осіб, арештовані дев'ять тисяч.

Кілька днів тому Європейський Союз увів ембарго на поставки зброї до Сирії у відповідь на жорстоке придушення антиурядових протестів у країні.

Як говорилося в оприлюдненій Брюсселем заяві, ЄС накладає заборону на поставки в Сирію "озброєнь, які можуть бути використані в репресивних цілях".

Крім того, Євросоюз заборонив в'їзд на свою територію 13 членам сірійського керівництва й заморозив їхні європейські активи.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News