Литвин забув, що Бузек йому нагадав про складові демократії?

Середа, 11 травня 2011, 19:28

Спікер Володимир Литвин після зустрічі з президентом Європарламенту Єжи Бузеком не захотів повідомити, що йому нагадував єврочиновник.

Зокрема, прес-служба Верховної Ради інформуючи про зустріч під час надзвичайного засідання Бюро Парламентської Асамблеї парламентів Польщі, Литви та України в Страсбурзі, повідомила, що Бузек висловив задоволення активізацією співпраці України з Євросоюзом.

"Зокрема, у питаннях лібералізації візового режиму, а також переговорного процесу щодо підписання угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі", - повідомляє прес-служба.

Бузек висловив думку, що до кінця цього року буде отримано позитивний результат "хоча б у плані підписання угоди про асоціацію".

"При цьому президент Європарламенту високо оцінив розуміння владою України необхідності узгодження дій на шляху інтеграції до європейських структур. Запевнив Литвина, що Україна може розраховувати на повну підтримку своїх євроінтеграційних прагнень з боку Європарламенту", - йдеться в повідомленні.

Прес-служба повідомляє, що "Бузек зазначив, що не дивлячись на певні проблеми, в Україні досягнуто стабільності, та привітав Литвина з усіма досягненнями, які були набуті Україною останнім часом, підкресливши, що вони "видимі".

При цьому прес-служба президента Європарламенту зазначає, що Бузек "визнав важливість досягнутої політичної стабільності".   

"Однак, я також висловив наше занепокоєння щодо ситуації зі свободою преси, верховенством права і незалежністю судової системи в Україні. Сумісність з нашою системою є надзвичайно важливою. Останній досвід подій у Північній Африці, без сумніву, демонструє, що стабільність без демократії є неможливою", - цитує європолітика його прес-служба.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News