Любомир Гузар: Московський патріархат хоче приєднати Україну до Росії

Четвер, 12 травня 2011, 09:44

Колишній голова Української греко-католицької церкви Любомир Гузар вважає, що в уста церковних служителів Української православної церкви Московського патріархату вкладаються ідеї возз’єднання України й Росії.

Про це він сказав у ході відкритої лекції "Етичні виклики сучасності для молоді", яку прочитав студентам Дніпропетровської консерваторії ім. Глінки в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Дії служителів церкви Московського патріархату в Україні носить не церковний, а скоріше політичний чи навіть геополітичний характер. Певні люди виношують ідею приєднання України до Росії, вкладаючи її в уста церковних служителів", - сказав Любомир Гузар.

За його словами, таку ж геополітичну суть має й війна в Лівії, Єгипті та інших східних країнах, яка вигідна не воюючому народу, а певній групі людей усередині цих народів, які борються за владу й ресурси.

Також Любомир Гузар заявив, що особисто для нього війна проти фашизму почалася не в 1941 році як Велика Вітчизняна, а в 1939 році, як Друга світова.

Він закликав організаторів масових безпорядків 9 травня у Львові шукати взаєморозуміння й будувати, а не руйнувати.

Екс-голова УГКЦ також зазначив, що зривати георгіївські стрічки з ветеранів "негарно".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News