Депутати потопталися по "успіхах" громадських організацій

Четвер, 12 травня 2011, 13:42

Біля входу до Верховної Ради в четвер, 12 травня, відбулася протестна акція на підтримку законопроекту 7262-1 "Про громадські організації".

Як повідомляє організація "Новий громадянин", активісти громадських організацій розгорнули на землі біля входу до парламенту транспарант із переліком успіхів громадських організацій.

 

"Народні депутати топтали транспарант, таким чином демонструючи ставлення до діяльності громадських організацій", - сказано в повідомленні.

 

Учасники акції тримали плакати "Ганьба Єфремову" та "Прийміть 7262-1", розповсюджували інформаційні листівки про законопроект. Ці листівки потрапили до рук депутатів Чечетова, Олійника, Костенка та ін.

 

На завершення акції "потоптані успіхи" спакували у посилку для Ради Європи як доказ невиконання Україною її рекомендацій та резолюцій.

"Влада в особі регіоналів в чергове ганьбить Україну відмовою прийняти законопроект 7262-1", - сказав Максим Лациба, керівник політичних програм Українського незалежного центру політичних досліджень (УНЦПД).

"Ще в 2008 році Європейський Суд зобов’язав Україну внести зміни в законодавство про громадські організації. Однак рік за роком народні депутати просто не хочуть приділяти увагу цьому питанню. Неприйняття нового закону для громадських організацій показує справжнє антидемократичне обличчя влади, яке вона намагається приховати від світу", - наголосив він.

"Соромно, що зараз Україна головує в Комітеті Міністрів Ради Європи і, водночас, не виконує більшість її резолюцій", - зазначив Лациба.

Організація "Новий громадянин" нагадує, що у 2008 році Європейський суд з прав людини визнав українське законодавство таким, що порушує право на об’єднання громадян.

У 2010 році ПАРЄ прийняла резолюцію 1755, в якій звернула увагу української влади на необхідність ухвалення нового закону про громадські організації.

У 2011 році президент України підписав указ №24/2011, у якому визначив важливість ухвалення нового закону про громадські організації.

Втім, 21 квітня 2011 року Верховна Рада не розглянула законопроект 7262-1 "Про громадські організації".

Фото - організації "Новий громадянин"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...