Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Львівська облрада: Наше завдання - змести цю владу на смітник історії

Четвер, 12 травня 2011, 18:08

Львівська облрада звинувачує центральну владу в організації провокацій у Львові 9 травня.

Відповідну заяву було ухвалено на засіданні у четвер.

"9 травня у Львові відбулася цинічна провокація. Чинна влада відверто показала, що працює за кремлівським сценарієм, написаним у ФСБ. Вона працює на загострення суспільних протиріч та на розкол України", - сказано у ній.

Депутати зазначили, що більшість у Верховній Раді, "зокрема фракції олігархів та комуністів виступили підбурювачами силового конфлікту", ухваливши закон про червоний прапор.

"Саме ця влада організувала прибуття до Львова антиукраїнських радикалів. Саме ця влада охороняла вчинення ними екстремістських дій... Саме влада не пустила ветеранів вшанувати своїх полеглих побратимів. Саме влада організувала побиття жінок і дітей, а також представників органів місцевого самоврядування", - йдеться у заяві.

На думку депутатів, усе це дійство 9 травня творилося не заради вшанування ветеранів, "а виключно задля формування телевізійної картинки для підконтрольних Кремлю телеканалів, задля формування спотвореного образу України".

За їхніми словами, "сценарій провокації був відомий заздалегідь", а влада "мала достатньо повноважень не лише попередити та зупинити злочин, але й не очолити його".

"Проте цим шабашем чинна влада прагнула відволікти увагу суспільства від нездатності вирішувати соціально-економічні проблеми", - вважають львівські депутати.

Вони також вважають, що Львів "не випадково обрали для провокації".

"Мета провокації, вчиненої 9 травня, очевидна – показати Львів у викривленому світлі, накинути Україні дух совка, посіяти розбрат і ненависть, розколоти Україну, втягнути її в орбіту так званого "Русского міра", - йдеться у заяві.

Львівські депутати вважають, що у суспільстві "зріє потужний протест" і звертаються до всіх українців, "незалежно від національності та місця проживання" з проханням "не піддаватися на провокації та спроби влади розколоти країну".

"Наше завдання – згуртовано змести цю владу на смітник історії. Лише тоді в Україні відкриється шлях для побудови вільної, заможної і справедливої держави", - заявили вони.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування