"Регіонал" пропонує ввести мораторій на вибори

Четвер, 12 травня 2011, 22:17

Депутат від Партії регіонів Василь Кисельов виступає за введення мораторію на парламентські вибори строком на п'ять років.

"Ось учора народний депутат від НУНС кричав: "Давай знову вибори!". От треба схаменутися і, це крамольна думка моя, на п'ять років ніяких виборів!", - заявив Кисельов в ефірі телеканалу ТВі.

При цьому він визнав необхідність попередньо винести дане питання на всеукраїнський референдум.

На його думку, заяви опозиції про необхідність виборів та введення персонального голосування за допомогою сенсорної кнопки націлені на блокування роботи Верховної Ради.

"Раніше була мажоритарна виборча система. Кожен депутат з 450 був прив'язаний до округу. Сьогодні ми працюємо абсолютно в інших реаліях. Депутати проходять за партійними списками", - зазначив Кисельов.

Він повідомив, що нинішня опозиція, будучи при владі і маючи 228 голосів у парламенті, могла спокійно ввести норму, на якій наполягає зараз.

"Хто їм заважав це робити? Сенсорна кнопка всіх питань не вирішує. Нам потрібно повернутися до західних демократій, до практики парламентів інших країн, де чітко працює норма. Їх декілька. І їх би нам потрібно спробувати, але (опозиціонери) не вносять нічого, крім цього питання", - заявив "регіонал".

На його думку, введення персонального голосування позбавить парламент можливості приймати важливі рішення, оскільки багато питань проходили голосування при мінімально необхідній кількості депутатів, "на межі".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування