Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Львівська облрада попросить Януковича заступитися за Дем'янюка

П'ятниця, 13 травня 2011, 14:28

Львівська облрада звернеться до президента Віктора Януковича з вимогою домогтися звільнення Івана Дем'янюка, який був засуджений у Німеччині до 5 років ув'язнення. 

Про це заявив заступник голови Української республіканської партії, колишній депутат Львівської облради Ростислав Новоженець. 

"Питання включено до порядку сесії 17 травня", - сказав він, додавши, що текст звернення вже підготовлений. 

Крім того, планується направити звернення до Міністерства закордонних справ та Світового конгресу українців з проханням надати Дем'янюку моральну та юридичну допомогу, а також домогтися його звільнення. 

Ініціював внесення даного питання до порядку денного облради депутат від фракції партії "Свобода" Михайло Барбара. 

"У ФРН померла Феміда. Абсурд, але німецькі нацисти за власні злочини засудили українця, який вже став збірним образом нашої нації. Вся це справа відверто смердить російським газом, від якого, без сумніву, отруїться і сама Ангела Меркель", - сказав він, повідомляють Українські новини

Барбара прогнозує, що облрада підтримає підготовлене звернення. 

Як відомо, 28 квітня Львівська облрада одноголосно прийняла звернення про припинення судового переслідування Дем'янюка у Німеччині. 

12 травня Земельний суд Мюнхена засудив Дем'янюка до 5 років тюремного ув'язнення, визнавши його винним у пособництві вбивства близько 27 тисяч в'язнів концентраційного табору "Собібор", де, як встановив суд, Дем'янюк був наглядачем. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування