Литвин визнав, що Ахметов йому не по зубах

П'ятниця, 13 травня 2011, 17:51

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає недоцільним запроваджувати один день на тиждень для голосування у парламенті.

Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу "Рада", повідомляє УНІАН.

За словами Литвина, недоцільно змінювати Регламент ВР, передбачаючи один день для голосування, а в решту днів сесійного тижня проводити обговорення.

Як сказав спікер, "депутат повинен усвідомлено голосувати за те рішення, яке було обговорене" у сесійній залі в той же день. Литвин додав, що в іншому випадку депутати або автоматично натискатимуть кнопку, або перепитуватимуть, з приводу чого відбувається голосування.

"Протягом 6-8 повних днів на місяць депутат може, повинен і зобов’язаний сидіти, точніше, працювати на своєму робочому місці "- додав він.

 Литвин наголосив: "На превеликий жаль, я повинен сказати, що я вичерпав усі можливості, які у тому числі не є у моїй компетенції, і тепер в мене є одна (можливість) - апелювати, апелювати, апелювати і не табелювати депутатів".

 Він заявив, що докладені "титанічні зусилля дали певні результати - зараз стало більше депутатів відвідувати сесійну залу".

За словами Литвина, ближче до виборів будуть народні депутати "ходити на роботу в парламент як діти в перший клас", тому що "люди будуть потім давати відповідні оцінки".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування